Štromček | Uvjeti korištenja
ŠTROMČEK sustav je prvi javni servis za prijevoz biciklima u Gradu Čakovcu. Možete ga koristiti na području Grada Čakovca.
Štromček, električni bicikli Čakovec
15538
page-template-default,page,page-id-15538,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Uvjeti korištenja

Što je usluga ŠTROMČEK?

ŠTROMČEK sustav je prvi javni servis za prijevoz biciklima u Gradu Čakovcu. Možete ga koristiti na području Grada Čakovca.

Prijavom i sklapanjem ugovora dobivate KORISNIČKU KARTICU za korištenje javnog bicikla.

Sklapanje ugovora moguće je kod upravitelja sustava GP Ekom d.o.o., Športska 2, Čakovec, na recepciji Gradskih bazena „Marija Ružić“ u periodu od 8.00 do 22.00 sata. Naknada za izdavanje korisničke kartice iznosi 50,00 Kn.

ŠTROMČEK sustav se može koristiti svakodnevno kroz 7 dana u tjednu u periodu od 6.00 do 21.00 sata. Vrijeme korištenja bicikla ograničeno je na 90 minuta, nakon čega bicikl treba vratiti na postolje. Nakon vračanja bicikla moguće je ponovo korištenje istog.

ŠTROMČEK ne jamči korisnicima da će im u svakom trenutku (prema željama korisnika) biti na raspolaganju slobodan bicikl za korištenje, odnosno slobodno postolje za njegovo vraćanje. U tom slučaju korisnik može bicikl preuzeti na sljedećoj stanici sa raspoloživim biciklima, odnosno dužan ga je vratiti na sljedećoj stanici sa slobodnim postoljima. Podaci o slobodnim biciklima, odnosno postoljima dostupni su korisnicima na svakom pilonu.

 

Uvjet posudbe bicikla

Bicikl može posuditi svaka fizička osoba, starija od 16 godina, koja posjeduje važeću osobnu iskaznicu i sklopila je ugovor o posudbi sa Upraviteljem Štromček sustava. Za maloljetne osobe ugovor o posudbi odobrava njihov zakonski zastupnik.

Posudba bicikala iz sustava Štromček bit će moguća od 01.04.2016. do 01.10.2016. od 6.oo do 21.oo sat.

 

Ima li usluga ŠTROMČEK neku vrstu osiguranja?

Korisnik bicikl koristi na vlastitu odgovornost. Korisnik preuzima potpunu odgovornost za štete koje je sam uzrokovao. To se odnosi i na reklamacije trećih osoba, ali ne utječe na zahtjeve za naknadom štete. Korisnik je odgovoran za svu dodatnu štetu i troškove koji mogu nastati u slučaju da ne surađuje s istražnim timom prilikom utvrđivanja štete i potrage za počiniteljem.

Upravitelj sustava ŠTROMČEK ne odgovara za stvari koje korisnik prevozi u košarici.

 

S koliko je godina moguće koristiti uslugu?

Korištenje usluge je dozvoljeno osobama starijima od 16 godina.

Korištenje usluge nije dozvoljeno osobama mlađima od 16 godina (osim ako su u pratnji punoljetne osobe koja je unajmila bicikl; u tom slučaju punoljetna osoba preuzima punu odgovornost za radnje i eventualnu štetu koja bi nastala prilikom korištenja usluge od strane maloljetne osobe).

 

Uporaba zaštitne kacige

ŠTOMČEK preporuča uporabu zaštitne kacige, dok su djeca do 16 godina starosti obavezna koristiti zaštitnu kacigu.

 

Kako ću znati jesam li ispravno vratio bicikl?

Simbol zaključanog lokota na parkirnom mjestu pokazuje je li bicikl ispravno vraćen.

ikona_green

 

Što trebam učiniti ako parking ne učvršćuje bicikl?

Pokušati postupak ponovo na nekom drugom postolju.

Odložiti bicikl u postolje te pričekati zvučni signal. Ukoliko je parkiranje uspjelo na postolju će se pojaviti simbol zaključanog lokota. Ukoliko se simbol ne pojavi ili se pojavi simbol X, javiti se na broj telefona 040 328 210 ili 099 732 9080.

Za hitne intervencije (Emergency calls) javiti se na broj telefona 099 732 9080.

 

Mogu li uzeti nekoliko bicikla istovremeno?

Ne, s vašom karticom možete uzeti samo jedan bicikl.

 

Što da radim ako sam vratio bicikl, a ne mogu uzeti drugi?

Možda niste pravilno zaključali bicikl. Vodite računa da na indikatoru parkirnog mjesta uvijek provjerite je li bicikl dobro zaključan.

Pričekajte ili se javite na broj telefona 040 328 210 ili 099 732 9080.

 

Na stanici ima bicikala, a ja ih ne mogu uzeti. Zašto?

Do ovoga dolazi kad sustav detektira kvar i kada je blokiran bicikl koji nije pogodan za korištenje. Ovo stanje se prikazuje crvenim križićem na indikatoru parkirnog mjesta.

 

Do kada sam odgovoran za bicikl?

Korisnik je odgovoran za bicikl od trenutka uzimanja sa postolja do ispravnog vraćanja bicikla na postolje.